torsdag, december 1

NÅGON SLAGS JUL


kan inte låta bli att tänka....det blir aldrig som förr... och plötsligt förstår jag varför man kan vara sådär överjordiskt jul-anti och riktigt tycka att det är en smärtsam högtid. Det är ju bara en helt j_vla vanlig dag ju, eller?... ja ja, förutom det där med Jesus och den biten då.
 En barnens högtid...eller kommersens ....en riktigt fröjdefull jul. Kan undra hur mycket pengar det spenderas denna gången?... och allt medan någon blir illa behandlad, slagen  eller kanske super sig apfull...för att döva, för att inte känna sig så himmelens ensam.
 Hoppsan, det var liksom inte meningen att allt detta skulle sippra fram, men när jag såg dessa fina tomtarna som min mamma gjort kunde jag inte låta bli att sakna, bli lite ledsen inombords och längta efter henne och min fina lillebror...tänker på dom varje dag, men det där med tradition och högtid som är så förknippat med familj och lycka...eller familjelycka rent av, gör att det smärtsamma blir så himla mycket smärtsammare, påtagligt och skört...
Jag får helt enkelt ta och samla ihop mig och skapa nya traditioner med familj och vänner. Krama dom jag tycker om, dom som e kvar. Dricka julmust, äta klementiner och riktigt överjävligt mycket choklad...bara för att jag kan... någon slags jul blir det ju ändå.

13 kommentarer:

 1. alskling. klart det blir jul! julen handlar om att kramas och gosa och mysa tillsammans, ata sjukt javla god julmat och hurra lite for jesus (om man vill). det handlar om karlek och jag vet, det gor ont. jag tanker pa dem varje dag, varje dag, varje dag. men dom ar med oss, klart att dom ar! snart kommer jag hem och da kan vi frysa tillsammans, jag langtar! langtar efter svensk julmat, godis, kram och gos och att slippa vara svettig. PUSS!! alskar dig!

  SvaraRadera
 2. Usch ja, men som du säger - du får skapa nya traditioner. Dina barn kommer att växa upp och tycka att det ni gör nu är det rätta och så det ska vara. Och jag klandrar dem inte - ditt hus ser ut som julheaven.

  Kramar i mängd.

  SvaraRadera
 3. Att det ni gör nu, hemma hos er, är den typen av jul det ska vara. Det vill säga inget annat duger. (så skulle jag skrivit. det lät så konstigt)

  SvaraRadera
 4. ja, ibland är det svårt att hitta julstämning minsann. Ibland kan jag tänka att äh, man kunde lika gärna hoppa över hela julfirandet, men det blir bättre sen när man gjort en ny jul åt sig, en annorlunda med nya minnen. Eller så känner jag, fast ibland är det nog svårt att hitta julstämning. Det hjälper med glada barn, lite grann i varje fall! och choklad - det hjälper alltid ;)
  Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Lovade att skriva "Hej" när jag kikade in. Så hej, kära du! Blev oerhört rörd (så det nästan kom en liten, liten tår i vrån...) av det detta inlägg.
  Ta hand om dig och din fina familj.

  Skickar, förutom ett litet "hej", en stor varm kram!

  SvaraRadera
 6. Jag vill också ge dig en kram!

  SvaraRadera
 7. Lilla,stora Jennie!Klart att du/ni saknar!Du kommer att skapa en fin jul!Du tar med dig det bästa från mamma-julen lägger till ditt/ert!Det är ju det vi gör hela tiden,med allting!Förändring,ja så är det! Nya traditioner!Ha det fint,ät god mat,ät choklad,drick gott vin!Långa promenader,fin familj,goda vänner!Vi får njuta av det som är bra!Kram på dig min lilla unge:)....Lotta

  SvaraRadera
 8. En riktigt storvarmlångkram! Och många tankar till dig.

  SvaraRadera
 9. Tack alla ni, Emelie,Rebecka,Ninette,Anna,DoreDoris,Lotta och Eva...så himla fint att ha er här och runtomkring.Hej! och det är ändå ganska stadigt med mig...bara så att ni vet...ingen oro.

  SvaraRadera
 10. Ja, jag försöker tänka som dig med, att jag ska försöka skapa egna/ nya traditioner, kanske blir det lättare att hantera att pappa inte är med då? Annars blir det så sorgligt. Kram kram

  SvaraRadera
 11. emma; vi får göra det, skapa nya traditioner, vi och alla andra i samma saknad och situation. kram till dig.

  SvaraRadera
 12. Det är det bästa med att vara vuxen. Man får bestämma själv och skapa precis de traditioner man vill. Det värsta med att vara vuxen måste väl vara att man fortfarande är fem år inuti och vill fulgrina raklång på golvet och sparka med benen när man tänker på hur jävla orättvist och fel det är att människor man saknar har försvunnit ifrån en allt för tidigt.

  Kanske kan det vara morgontraditionen och sedan kan eftermiddagstraditionen vara att äta sjukt mycket choklad?

  KRam

  SvaraRadera
 13. ja men precis så....fulgrina och sparka med bena på förmiddagen och sen sjukt mycket choklad+skumtomtar och julmust på eftermiddagen. Å jag är lyckligt lottad som ändå har så många fina kvar...pappa och syskon m fl.

  kram till dig mrspitepalten

  SvaraRadera