lördag, november 12

SNURRA PÅ BORDET-RESTAURANGNär man går på klassik kinesrestaurang ser det ut så här. En stor skiva i mitten som man snurrar på så att alla kan ta lite av varje. Himla smart faktiskt. Vad som finns på skivan varierar (efter vad man beställt så klart) och ofta får man peka på diverse rätter som erbjuds innan man går in i det "privata rummet" ...tex, groda, fisk eller skaldjur eller kanske komage, friterad gåstunga eller sjögurka, men med våra känsliga magar (kanske känsliga ögon också) är det inte alltid man vågar sig på att prova precis allt. Kokta jordnötter är himla gott i a f och helt ofarligt, fniss. Jag kan dock garantera att man blir mätt!

5 kommentarer:

 1. Ja, snurrbord! Det är ju en himla bra grej! Jag har aldrig suttit vid ett sånt. Jag är inte så bra på att äta med pinnar dock...

  SvaraRadera
 2. emma; visst e det en bra grej! som en giganto ost-bricka...skulle vara något för en stor barnfamilj tänker jag, fast det tar nog en hel del plats förstås :)

  SvaraRadera
 3. Vilket himla cool jobb du har som tar dig till Kina lite då och då! Kokta jordnötter skulle jag också våga mig på och en snurrplatta är en förträfflig idé!

  SvaraRadera
 4. himla fiffigt när man äter så - blir ju att man smakar sånt som man kanske inte annars hade gjort utan bara kört på säkra kort. om man nu vågar! ;-) jag blev glatt överraskad av matkvaliteten i beijing när jag var där i våras. himlans mkt gott även om det var en hel del som jag inte har en aning om vad det var jag åt. :-) dock inge "hemskt" men såg bla levande larver, skorpioner och annat omysigt när vi besökte en matmarknad i vad de kallade china-town (är inte alla stadselar i kina china-town?!).
  tack för fina kina-bilder. vart i kina var du denna gång?
  tjings!
  //mrsC

  SvaraRadera
 5. Fru Hansson; jaaa, coooolt är nog rätta ordet ändå sammanfattningsvis... för det innehåller väl lärorikt, inspirerande och utvecklande också, det är väl det coolt betyder, är det inte det?!

  mrsC; visst är det fiffigt! å beijing säger du, va spännande. jag har bara mellanlandat där men min kusindotter är där på praktik i 6 månader och det verkar fantastiskt ju.
  Chinatown, HA HA HA! jag skrattar ihjäl mig. och fina bilder säger du, tack för det.
  den här gången var vi i Guanzhou, Wenzhou och sedan ett par dar i Hongkong. På samtliga ställen besökte vi materialmarknader. det skall bli så himla kul att få följa med dig på ditt äventyr. ser fram emot det. hej hej och tjingtjong!

  SvaraRadera