tisdag, september 20

SHOP until YOU DROP


Jag läser boken modemanifestet och funderar över shopping, både min och andras, fast mest min. Boken gör mig smärtsamt medveten om kläder och dess tillverkning samt hur vi behandlar plagg som om det vore färskvara och kasserar dom som rutten frukt. Samvetet tar tag i mig men jag vill inte lyssna riktigt och idag verkade det som en mycket bra idé att köpa mig ett par nya skor och lite strumpor. Hmmmm, undrar om jag skulle kunna hålla mig i 365 dagar utan att handla ett endaste plagg. Skulle du? och hur gör du i så fall undrar tacksamförtipsmedenalldelesförtjockgarderob_stl40
4 kommentarer:

 1. Har oxå samma bok o försöker drista mig att _våga_sluta_shoppa. ;-) är dock inte där än...finns så mkt ha-begär kvar i mig. Sorry. Men snart snart är det nog nog. :-)
  //mrsC

  SvaraRadera
 2. uuhh ja, men jag vet inte om jag vill sluta bara sådär...håller på att utforma någon slags rimlig regel för att shoppa smart med finess.

  SvaraRadera
 3. Jaa du! måste erkänna att det blivit aningens mycket de senaste månaderna här också! men innan dess, nada på mycket länge, stor tjock o gravid gynnar inte klädköparlusten. så har jag faktiskt massor mer kläder kvar sedan hedenhös..sådant jag tänkt jag kommer i igen en vacker dag..och det gör jag faktiskt nu..Lycka! så det har stannat upp lite det där med köperiet. vinterskor och vinterkappa behövs dock ännu...yes..eller?!?

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst boken men en hel del artiklar om folk som bestämt sig för att inte handla något onödigt på ett år. Men det där med nödvändigt och onödigt kan man ju diskutera! Jag gillar idén och just nu köper jag så lite jag bara kan för jag vill slita ut det jag har. (det tar himla lång tid att slita ut plagg!) Men det finns alltid något som man behöver. Resårbyxor t.ex för jag har blivit så rund om midjan.:) Kanske hittar du nåt bra tips på den här bloggen: http://notbuying.blogspot.com/
  Annars är mitt tips att tänka på pengarna du sparar in. Själv sparar jag nu för en bilsemester till Frankrike nästa sommar, och måste hålla igen på utgifterna!

  SvaraRadera