torsdag, mars 3

Magisk magsjuka


Viggo gör en Darth Vader!

å där ligger hörselkåporna. dom är bra att ha när mamma dammsuger.

när en har magsjuka får alla stanna hemma. mysigt och magiskt att få vara tillsammans så där mitt i veckan. Men att kräkas är bara vedervärdigt och tvätthögen expanderar i en rasande fart och kaoset sprider sig likt en expanderande supernova ( mycket star wars och rymden här). Efter ett tag, ca 24 timmar sisådär, när alla byggt med lego, spelat spel och kört dockvagn, blir alla rastlösa och det är inte riktigt lika mysigt längre. En vill gå till dagis och undrar när alla andra barn kommer hem (som man ändå inte får leka med) och en annan vill gå till stan. Vad ska vi göra där, frågar jag -köpa glass! säger Jill, lika självklart som att solen går upp. Plötsligt längtar jag intensivt efter sommaren. Jag städar kylskåpet (bäst att passa på) och tar en kopp kaffe, löser ett sudoku, ett lätt! och medan jag gör det ser jag hur bananerna svartnar IGEN! å så saknar jag mamma.

7 kommentarer:

 1. Usch, magsjuka är inget att leka med... inte rastlösa barn heller för den delen ;-)
  Jag saknar min mamma med...

  SvaraRadera
 2. Förstår precis. Vi har klarat oss hittills... peppar, peppar.

  SvaraRadera
 3. Sicka sköna ungar! (Märks ju inte att de är sjuka så här på håll ;) )

  SvaraRadera
 4. haha
  vi har oxå haft besök av kräksjukan.
  byggt lego, sett på filmer, målat och pratat.
  och karantänen på 48 timmar har tärt på stora ungen som har så nedrans svårt att förstå varför han ska vara hemma fortfarande. han är ju frisk jue.
  lite klaustrofobiskt har det varit.. och lite instängt. men för tusan, det är ju mina ungar. mysigt också. mellan duschar och tvättar.
  http://itsallvintage.webblogg.se/2011/march/annu-en-dag-hemma-med-sjuk-unge-till-sangs.html

  SvaraRadera
 5. Lotten, med rastlösa barn och magsjuka blir det inte överdrivet mycket gjort, men det där med kylskåpsstädningen är jag himla nöjd med:)

  Doredoris, peppar är precis vad jag tagit, 10 korn för att vara exakt, har hört att det är ett hustips från förskolan. hoppas att det funkar.

  Magdaloony, dom e sköna och mycket riktigt inte så våldsamt sjuka, bara Jill än så länge.

  lovisa, ja, man får ju liksom ta tillfället i akt när man kan få umgås med dom mitt i veckan, och ju mer jag tänker på det så borde man få vara hemma med dom tills dom börjar gymnasiet minst (om man vill).

  SvaraRadera
 6. alltså JILL, that's my girl! <3<3<3<3<3


  å så saknar jag också mamma. mammi. hennes röst. allt.

  SvaraRadera
 7. vilken fin bild du hade hos dig emelie. usch, jag är helt tom jag skriker inombords men på ytan är jag blank. älskar dig Lo kram

  SvaraRadera