torsdag, augusti 11

Nu e du väl ute och cyklar ?Nu är semestern över, min iaf, och plötsligt återvänder allt till den vanliga vardagen, eller? Barnen är fortfarande hemma med Fredrik och  alla sover så himla gott när jag drar till jobbet. Jag är så trött så jag är lipfärdig när jag skall gå upp. Det är liksom inte ens någon idé att försöka sminka sig efter som jag gnuggar mig i ögonen hela tiden. Jag är rädd att jag håller på att bli knäpp. ja ja, jag vet att jag redan är det en smula, men jag menar knäpp på riktigt, sådär så att jag sätter mig på cykeln en morgon och inte vet vart jobbet ligger och så börjar jag cykla runt i cirklar och hittar inte hem, och då kommer dom och hämtar mig låser in mig nån stans och kastar nyckeln...NÄ, STOPP! sen säger jag till mig själv - skriv ner tokigheterna på en lapp och låt galenskapen brinna upp!
 Jag som vill vara den trygga punkten för mina barn, jag som känner mig så mycket som ett barn själv. Men okej, lite mer ansvar än ett barn kanske jag tar, som det där med att spara pengar, eller nä, det gör jag ju inte. Jag bara köper sparbössor hela tiden. Som den här björnen t ex. Den köpte jag i Kina för dryga 20:an, men eftersom den är gjord av hårdplast fick jag bära den i famnen som om den vore av glas, men nu står den där och tre myntinkast har den å allt, ett till varje unge...bara till att börja spara då, BARN :), mamma har inte tid, hon skall ut å cykla.
9 kommentarer:

 1. Ja, visst är det övermäktigt jobbigt att komma in i rutinerna igen och börja jobba efter semestern! Jag började också den här veckan efter sex veckors semester. Men som tur är startade jag med kortvecka, bara må-on, och då kändes det helt ok faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Mmm, det måste vara nått i luften...

  SvaraRadera
 3. ...och tänk vilken lycka att ha en mamma som tar hem så fantastiskt fina och fiffiga sparbössor.

  SvaraRadera
 4. Fiffigt med tre myntinkast. Fast det slog mig sen, så många barn får man ju inte ha i Kina!?

  SvaraRadera
 5. Popetotrora; 6 veckor! lyllos dig.

  Eva; å å, det ligger i luften, nånting är på gång :)
  hoppas min barn ser det så när dom blir vuxna och själva får barn.

  det är sant fru Hansson, kanske ett för mamma, pappa och barn :)

  SvaraRadera
 6. känner igen mig. fast jag har så lätt och kort väg till jobbet så det går inte riktigt att cykla fel.. däremot lägger jag in kastruller i kylskåpet och mat i garderoben. sant, och knäppt.

  SvaraRadera
 7. Lilla du,vi är många som e ute o cyklar!Du skriver vad många känner!!Det är först på senare tid som jag har börjat klappa på mig själv!F-n jag duger,duger skitbra:))....Vi behöver vara lite snälla mot oss själva,inte så ktitiska!Lev o njut idag du vet:))...Kram...Lotta

  SvaraRadera
 8. Fina bössa! På tal om antal hål i sparbössan och hur många barn man har i Kina, så kommer jag att tänka på nån tredelad bössa jag sett i USA, för "Save, Spend & Share". Kan det vara nåt sånt?

  SvaraRadera
 9. ha ha, ja så måste det ju vara.
  På mina andra bössor finns det bara inkast för spend, således är alltid dom bössorna tomma:)

  SvaraRadera