onsdag, april 6

Hallå GUD, Jesus, någon!

bilden är lånad från sea of shoes

sitter här med en hel drös av saknad, längtan och undrar om jag får träffa dom igen, mamma och lillbrorsan. Finns det ett liv efter detta? Jag vill så gärna tro det, tro på något med absolut övertygelse liksom, men jag vet inte vad jag skall tro för jag fattar inte planen. Var på stå upp med Peter Wahlbeck på teatern i stan. Han bjöd på många skratt men han hann också att klämma in en hel del tänkvärda saker under den kvällen.
 Något som fastnade hos mig var hans övertygelse om att vi föds igen. Reinkarnation. Som ett evigt ekorrhjul. Han sa något om att vi kommer från ingenting och skall ingenstans. Vet inte direkt om reinkarnation lockar mig eller om jag tror på det, men det var just dom orden, ingenting och ingenstans som fastnade. Det gäller att leva NU! försöka fylla, ja eller snarare förgylla, livet med sånt man gillar, sånt som betyder något, sånt som gör att man (läs jag) mår bra. Åh jag  gör verkligen mitt bästa, men ibland är det svårt, speciellt när människor man älskar dör eller blir svårt sjuka, och ja jag vet att livet är allt annat än rättvist, men ändå! vad är planen...jag bara undrar?

11 kommentarer:

 1. det är kanske inte meningen att vi ska veta planen? men jag tror absolut att det finns en plan. inte sådär med jesus, utan kanske just reinkarnation.
  jag tror att anledningen att vissa får vara med om riktigt tuffa saker i detta liv är för att dom inte utvecklades på dom planen i förra livet. det måste vara så, livet kan inte vara så jävla orättvist bara.

  puss!

  SvaraRadera
 2. Jag tror det. Leva nu. Se till att trivas nu. Älska nu.
  (...bara det är ju liksom svårt nog...)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vi är här för att utvecklas själsligt och att alla har en livsplan innan vi stiger in i det liv vi har nu. Vi ses igen. Dem vi älskar kommer gå vid vår sida i nästa liv också. I ett liv med nya utmaningar, skratt och fasor. Så tror jag. I alla fall. Och det känns så himla tryggt. Tänker på er. Kram

  SvaraRadera
 4. Tänk på Emelies hjärtan... Jag tror att de betyder något bra.

  SvaraRadera
 5. Jag vill tro på reinkarnation, vissa dagar gör jag det. Min äldsta systerson föddes drygt ett år efter att mamma dog och han har en exakt likadant leverfläck på exakt samma ställe som mamma hade. Det måste betyda något.

  Nu undrar jag bara vem som snart ska födas med pappas fyrkantiga tänder och runda tår med simhud...

  Kram

  SvaraRadera
 6. Du,din mammas första barn!Du var plan 1 för henne!Hjälp va hon var stolt över dig och dina syskon!Barnbarnen!Gårdagen kan vi inte göra något åt,morgondagen vet vi inget om!Idag däremot kan vi göra vårt bästa för att må bra!På så vis kanske vi kan påverka morgondagen något:)....Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Tack! alla ni för fina och kloka ord. imorgon är det en ny dag och jag skall försöka göra det bästa av den. det hoppas jag att ni gör också, så fint att ha er här.

  SvaraRadera
 8. Det finns nog ett liv efter detta, i någon form. Min pappa dog ungefär samtidigt som jag fick min äldste son. Kunde inte låta bli att tänka tanken att pappa återföddes i honom, fast den tanken kändes lite för "spooky" för mig, måste jag erkänna.

  SvaraRadera
 9. Den tanken florerade hos oss också när våran äldsta dotter föddes. Hon hann aldrig träffa sin farfar.känns liksom som att man vill att dom skall vara sin egen. gå vid sidan om å guida är väl en ok känsla ändå. fast som sagt jag vet inte.

  SvaraRadera
 10. Åhh tänker på dig, vad jobbigt att ha mist dem! Fruktansvärt.
  Jag skulle inte palla det...ursch!
  Du är stark!
  Jag tror absolut att vi har ett mål, en himmel som väntar på oss. Där vi äntligen får vila ut.
  När min mormor dog så hann hon liksom se in i "döden"... och sa innan hon släckte sina ögon för sista gången..
  - Åhhh titta där är ju Jesus och där är (kommer inte ihåg namn nu, men säg Märta) Märta!
  (märta hade dött några veckor innan mormor)
  För mig är det trygghet, det är ro och det ger mig och mitt hjärta vila. Vila i att leva idag, nu, det BÄSTA Vi kan, hjälpa andra, vara goa mot varandra osv.... Tills vi en dag träffar dem vi förlorat och även Jesus. Vilken trygghet!!!!!

  SvaraRadera
 11. Åhh, det låter underbart att leva med den övertygelsen. kanske ses vi igen då, jag hoppas verkligen det.

  SvaraRadera