onsdag, februari 9

SVARTA BANANER

här ligger jag och snorar och funderar. varför kan jag inte BARA vila och tycka att det är okej? jo för jag ser helt enkelt för många saker som jag borde göra, och samtliga faller inom ramen att städa. Torka, dammsuga och plocka upp, som dom här gamla bananerna! händer det er lika ofta? man köper frukt och så ligger den bara där och ruttnar. Vi svenskar skall tydligen äta riktigt mycket bananer dessutom, men i själva verket kanske det bara är så att vi köper dom? det dåliga samvetet ekar i min snoriga skalle, jag borde göra något...banankaka! det enda jag vet att man kan använda svarta bananer till, men nej, jag orkar inte. Slänger, glömmer och längtar efter glass!

6 kommentarer:

 1. Skär dom svarta i skivor, hacka någon god choklad du gillar å släng över bananerna hyst in u ugnen å servera med glass! MUMMA :))Kram från Åsa

  SvaraRadera
 2. Eller tryck ner ett par av dom i matberedaren med avokado och ett paket frysta hallon. Som glass, fast inte glass, men kallt och väldans gott!

  SvaraRadera
 3. ELLER, som min mor brukade göra till efterrätt ibland: gamla bananer med kanel och sirap, som hon körde i micron på nåt sätt. Och sen alldeles varma till vaniljglass.

  Okej, det var inget konkret recepttips, jag inser det nu.

  Måste fråga modern i så fall. ;)

  SvaraRadera
 4. herregud vilka topptips! jag får ju genast plocka upp dom ur soporna då:)

  SvaraRadera
 5. Å ett till fast det bästa;-) Skiva dem å lägg i frysen. Sen när man är jäkligt sugen å inte borde äta nåt onyttigt så tar man fram de frysta skivorna å lägger i mixern med bara en gnutta mjölk å kör tills det blir "mjukglass". Så jäkla gott!!!! (Sen kommer du alltid låta dina bananer svartna....) /Karin

  SvaraRadera