onsdag, juni 1

FRÅGESTUND!

Fotokollage från examensarbete.

Fotokollage från examensarbete.

Hej!

Jag har fått frågan om frågestund, så nu tänkte jag ha det. Vad vill du veta om mig som jag inte redan berättat? Eftersom att jag kommer vara borta under morgondagen också så håller frågestunden på fram tills dess. Hoppas nu att det inte blir helt tomt i frågeformuläret (inlägget).

21 kommentarer:

 1. Hej Jennie! Jag skulle vilja veta vad du har för utbildning.... och om du försörjer dig på dina alster?
  Min dröm var och är att få leva på skapande men utan utbildning i bagaget är det svårare.... så nu har jag det som livlina istället ;-)

  Kraam Lotten

  SvaraRadera
 2. Hej! Lotten, jag kan på långa vägar inte försörja mig på min alster tyvärr...inte än iaf:) men det är en del av min dröm och en bit på vägen dit är mitt val att jobba 80% på jobbet och 20% hemma med måleri och teckning.
  Jag försörjer mig på att vara en, som jag kallar det, "doldis designer".Idag ritar jag skor och före det jobbade jag på Lindex, där jag ritade barnkläder.
  Jag har en lång utbildning i bagaget med både konst och design-skola.
  Det är så kul att se vad du gör och ett tag där var jag helt övertygad om att du livnärde dig på det. Är säker på att du kan det utan utb även om det är svårt som du säger. Kram

  SvaraRadera
 3. Nu fick jag ju svar på massor! :)
  Å, jag har en vän som jobbar/jobbat som mönsterkonstruktris på lindex. Ett tag köpte jag massor av barnkläder där, himla kul om det är du som gjort dom!

  Jag blir bara mer och mer imponerad av dig!
  Kramar!!

  SvaraRadera
 4. så bra Eva att du fått svar! och tänk om du köpt något jag ritat. om inte så säkerligen något mina kompisar ligger bakom. Kul! och kram...säkert att du inte vill veta något annat? som min sko stl t ex? jag har stl 37, very handy eftersom att 37 är provstorlek på damskor;)

  SvaraRadera
 5. Åh, nu fick jag ju också svar på alla mina frågor. Nästan.
  Hur gammal är du? (Jag är onormalt intresserad av just ålder).
  Har du något annat intresse än konst och formgivning?
  Vad gör din snubbe till vardags?
  Hur kom du på att du skulle bli designer?
  Vem bestämmer hur det ska se ut hemma hos er?
  Om du inte ägnade dig åt det du gör nu, vad skulle du göra då, tror du?

  Thats all for now ;)

  SvaraRadera
 6. Jag är 41, född den 13 januari 1970.
  ha ha ha, ja det där med ålder är ju riktigt fascinerande, fast liksom lite förbjudet att fråga om nån gång efter 25 (konstigt).

  Andra intressen...hmm förutom barnen & familjen då vilket vore det mest politiskt korrekta svaret här ,inredning,prylar,trädgård och blommor, fast mest att vara i den och greja, t ex luka= rensa ogräs. Annars är det väl det gamla vanliga, umgås med sköna människor och äta riktigt god mat!

  Snubben jobbar som projektledare både på jobbet och här hemma, fast det kanske är jag som kommer med förslag om hur det skulle kunna se ut.

  Här om dagen lekte sonen med en kompis då denne säger -hemma ho oss är det mamma som bestämmer. Då svarar Viggo -hemma hos oss bestämmer både mamma och pappa. (det kändes fint att höra på nåt sätt, att det var så han såg det)
  Annars säger Fideli så här - om inte du får som du vill så blir ju du sur mamma! (fast det vill jag inte kännas vid...en gnutta sanning är det nog ändå.)

  Jag har faktiskt inte den blekaste aning om vad jag skulle syssla med om jag inte jobbade som designer. När jag var liten drömde jag om att bli hårfrisörska. Nu drömmer jag om att bli komiker, fast det verkar vara så himla svårt.

  Tack för dessa uttömmande frågor som jag hoppas att du fick svar på nu;)

  Har du fler så tveka inte!

  SvaraRadera
 7. hejs! även lilla nyfikna jag har fått många svar. ;-) vill egentligen bara säga att:
  * du och jag har samma namn, med -ie på slutet ;-)
  * jag gillar din blogg
  * jag känner igen mig i bandit girl och har min egen rabbit boy
  * känner med din saknad och tomhet efter en förälder som fattas

  åsså en fråga då'rå: vad inspirerar dig mest?
  *kram* mrsC

  SvaraRadera
 8. Hej! mrs C, tänk va mycket man kan ha gemensamt ändå...inte bara ie;)

  Jag vet inte riktigt vad som insirerar mig mest, det beror liksom på tillfället, miljön och dagsläget (hur jag mår alltså)
  Kanske ett tråkigt svar, men mer spännande än behöver det inte vara. Jag kan gå igång på vad som helst...ett samtal som det här t ex.

  SvaraRadera
 9. jag missar en och annan bokstav emellanåt märker jag... det får ni ta;)

  SvaraRadera
 10. Väldigt många bra frågor och svar!

  Men vad ska du göra i helgen då? :)

  SvaraRadera
 11. Ha ha ha! I morgon skall jag ut på en konstripp med Konstkollegorna på jobbet. Det skall bli jättekul! Fredag skall jag nog hänga med kidsen i trädgården, kratta lite, kanske ligga och slappa på altanen å göra ingenting alls;) Njuta av ledigheten. Äta jordgubbar och glass. Dricka lite bubbel samtidigt som jag tvättar ikapp (de rena trosorna är slut).Om jag tar två glas bubbel så kan det hända att jag stryker också. Fredrik skall bygga på sovrummet, så sen får jag göra en uppdatering på det. Tja, det var väl alt tror jag. Vad skall du göra?

  SvaraRadera
 12. Åh så gött! Låter underbart. (Förutom tvätten möjligtvis..) Skönt att det ska bli fint väder igen i helgen. (Så kan man skjuta på tvätten ett tag till dessutom. Eller liksom råka glömma det, för man är så upptagen med allt njutande.)
  Jag ska åka på cykel- och förpackningsletar-hunt... Hoppas du får en skön och rolig helg!

  SvaraRadera
 13. Scheisse så fina dina tavlor är. Jag diggar dem stenhårt. Så min fråga blir, hur många kasserade alster går det på varje du blir nöjd med? :)

  Ha det fint!
  //Helena

  SvaraRadera
 14. Magda, den turen skulle man vilja följa med på;)hoppas att du hittar det du söker så får man se sen eller? undrar nyfiken.

  Helena; Åhhh va kul att du diggar! klurig fråga det där. För det mesta när jag målar, så målar jag över allt flera gånger tills jag kommer fram till ett resultat där jag får upplevelsen av att allt klaffar...typ, där satt den!
  men när det gäller teckning så kan man fylla block efter block;)

  SvaraRadera
 15. Fina Jennie,njut av din helg,kram Lotta:)

  SvaraRadera
 16. Åh vad roligt att få lite fakta om dig! Det känns som om jag får hänga på Kristin någon gång ;) Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 17. Tack Lotta, du med.

  Doris! det vore ju jättekul;)

  SvaraRadera
 18. wow! doldis-designer...vilket drömjobb! Du är min idol och jag känner att du är en fin människa. Tur att det finns såna som du som gör att såna som jag vågar tro på att man kan göra sådant man vill. Vart utbildade du dig när det begav sig? Tror du att du varit där du är i dag utan din utbildning? Kram emma

  SvaraRadera
 19. Tack för dina braiga svar! Det är väldigt fint när både mamma och pappa bestämmer och barnen också känner att det är så!

  SvaraRadera
 20. Emma, TACK! vilka fina ord, nu kommer jag gå omkring på små lätta moln resten av dagen :)
  Jag har gått på Falkenbergs konstskola i 2 år (nu är den bara via nätet tror jag) 2 år på Hovedskous målarskola i Göteborg (Göteborgs Målarskola heter den nog nu) 3 år på HDK i Göteborg där jag gick produktdesign, 2 år på Borås textilhögskola- mode och textil.

  Det är lite komiskt med tanke på att jag var så urbota skoltrött i 9:an och än mer efter gymnasiet där jag gick programmet för restaurang och storhushåll eftersom laga mat var det mest kreativa man kunde söka här då. Estet-linjerna fanns ju inte på stenåldern;)

  Jag är rätt övertygad om att jag inte hade varit där jag är idag utan utb, men den behöver absolut inte se ut som min det kan jag garantera.
  Fördelen med den bredden jag har är ju att jag kan jobba inom många olika områden.
  Min dröm är att kunna frilansa...sälja mönster och print, illustrera på uppdrag och måla för att kunna ställa ut i olika sammanhang...och kunna livnära mig på det.

  Kram till dig emma

  SvaraRadera
 21. Rebecka; tack själv och det där med barn, det är grejer det. När jag var 17 vill jag minnas att jag svor för mig själv att jag aldrig skulle ha några egna barn...tur att jag förträngde det:)

  SvaraRadera