fredag, januari 29

Loppis e galet kul!

Dom här fina änglarna är ett loppisfynd från min faster och nu så finns dom hos mig. Som ett secondhand loppis eller vad blir det då? Återvunnet secondhand loppis.

Men HÄR, kolla HÄR. Den stod där på bänken bakom kassörskorna. Jag slängde min längtansfulla blick mot henne och habegäret stegrades i mig. Den inre rösten ropade konstant och enformigt...köp mig, köp mig, KÖP MIG NU! Tänk om någon annan redan lagt tassarna på henne... fasansfulla tanke.

Tog snabbt mod till mig med mamma vid min sida och frågade ändå -är den till salu? Hon sa till min stora förvåning JA. Jag svarade med ett snabbt -JAG skall ha den! så där gamigt. Den var inte billig, men vad då? vad skulle jag göra? Mamma blev lika glad som jag, kanske inte för att hon tyckte att den var fin utan mer för att den blev min.
På kvällen framför nyheterna satte det dåliga samvetet in och tankarna gick till alla stackars satar i Port au-Prince på Haiti. Fan också...jag rundade såklart upp vid nästa köptillfälle, men det var långt ifrån ballerina priset och frågan är om jag någonsin kommer att lägga stora pengar på bistånd eller vad det heter. Fyfan vad futtigt tänker jag, men jag försvarar mig med att jag nog inte är ensam...eller hur vet man att pengarna kommer till rätt ställe.

3 kommentarer:

  1. tänk inte om pengarna kommer rätt, men gör det som du kan göra - många bäckar små. Och porslinflickan glädjer dig och det kan en liten peng också göra.

    SvaraRadera
  2. oj glömde- snygg loggo KOLLIJOX!

    SvaraRadera
  3. men SHIT vad snygg den ääääääääääär, jag undrar ju helt klar vad den nu kostade???

    SvaraRadera