söndag, januari 29

FÖRBJUDEN LÄNGTAN


Jag längtar efter våren... Ranunkel i vasen och virkad duk på bordet, ett loppisfynd för en 10:a!
Under min uppväxt kategoriserades virkade dukar under klassen GRÄSLIGT! ;)
Jag ler lite när jag tänker på det...så förbjudet fult på nåt sätt (i min lilla sfär), men jag gillar´t!
Tänker inte fråga om ni tycker att det är fult eller snyggt, men jag blir bara nyfiken på om ni har nåt sånt där med er...en osynlig regel om en viss sak/ saker som bara inte kommer in över tröskeln hos er, eller en förbjuden längtan efter någon pryl. Vad kan det vara i så fall undrar jag?

10 kommentarer:

 1. Ranunkel är så förjäkla fint att jag får lite ont i hjärtat på ett bra sätt varje gång jag se dem! Åh jag kommer inte på någon pryl för stunden, men jag tror jag har en massa förbjudna längtor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad kan det vara för längtor undrar nyfiken.

   Radera
 2. Det är andra gången på några dagar som jag ser ranunkel här i blogglandet. Vilken fin blomma, den måste jag köpa. Och jag har funderat över förbjudna saker,och har väl egentligen inte någon särskild sak men rosa har varit en färg som varit "förbjuden" hos mig, men det har (delvis) gått över.
  Och de virkade dukarna, mitt ex hade massor i lådorna, som hans mamma hade virkat, jag räknade dem en gång (men minns inte hur många de var) och skrattade över hur många de var och hur fula de var, men idag skulle jag nog kunna tänka mig att lägga på en. Man mognar liksom....
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älska ranunkel! och du det där med dukar...kändes som om det gick någon typ av dukmani hos folk när jag växte upp...en duk under varje pryl=lag som om det var ett dåligt omen om en vas, porslinssak eller ett foto stod direkt på bordet, byrån eller hyllan. En annan lustig grej var det där med att dekorera tv:n *ler* En go vecka du med...jag längtar redan till fredag.

   Radera
 3. Jag är lite dålig på att förbjuda saker för mej själv - antingen så gillar jag nåt och är det tillåtet eller så gillar jag det inte. Min spärr är maken som sätter stopp för mina värsta idéer! men hittills går det mesta igenom (en gång hade vi randiga köksfönster, alltså ramarna, vi har rosa hall och köket ser ganska anti-beige ut just nu) Ranunkel och virkade dukar är toppen tycker jag! :)

  SvaraRadera
 4. Underbart! man skall inte förbjuda, det brukar bara leda till än mer "måsteha"-känsla. Randiga fönsterramar...låter kul :) Kramen

  SvaraRadera
 5. Virkade dukar är så vackert så att man spricker lite och det är så ledsamt när man ser dem, i högar på loppisar och tänker på arbetet och syftet bakom slitet. Och jag älskar ranunklar, nästan de finaste blommorna...och jag vet inte vad jag har som inte kommer in hemma, men jag tippar på furupanel och efter som det är på ingång och hett med furu igen så blir jag orolig och undrar om jag kommer att ge vika. det brukar vara så för mig, att saker ska ha varit inne en lång tid innan jag tar mig an det,som för att vänja mig på nåt sätt och då är det inte "rätt" längre. så hela jag är lite halvfel, men det är okej, jag har försonats med den egenskapen... :) Varm kram till dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. å du härliga underbara rara fina snälla snygga fröken...att vara halvfel är helrätt! här jobbas det för fullt med självförsoning på många sätt...det där med virkade dukar i högar och handarbete över lag, så himla underskattat, men snart kommer det vara en bristvara å folk kommer betala dyra pengar för "äkta" handgjorda grejer...hoppas jag. hej på dig och ha en fin kväll.

   Radera
 6. Jag tycker allt blir så fint och så rätt i ert hem. Faktiskt allt. Sen funderar jag på vart mormors virkade gröna dukar som var fyrkantiga och passade mitt och min brors nattygsbord på precisen tagit vägen. Skulle göra sig fin som kuddar tänker jag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! va du e rar, vad gla´ja blir... jaaa kuddar! fin idé...tänkte själv försöka få ihop några väggbonader till kuddar :)

   Radera